Film

Voorleesboek video

Weert-boekje-scene
foto: ©Obryza, scene
Weert-boekje-edit
foto: ©Obryza, edit scene

Voorleesboek

Obryza heeft de video gemaakt bij het boekje 'Woeste Willem' van Ingrid en Dieter Schubert. Voorgelezen door Barbara de Vries, Theaterrabarber. De film ondersteunt het verhaal met animatie en geluid. Het boekje wordt gratis verstrekt aan alle basisschool kinderen van Weert en Nederweert voor de groepen 1 t/m 4. Dit is een initiatief van Humanitas en beide gemeentes.

School in bedrijf

Basisschool het Dal/brede school Markeent

Doordat er geen opendag kon plaatsvinden wegens COVID-19 is aan Obryza gevraagd een video te maken over de basisschool. Hierdoor konden ouders toch een goede indruk krijgen. De video is tot stand gekomen i.s.m. Humankind, Punt Welzijn en bredeschool Markeent.

180 graden lesmateriaal

Voor het Leerhuis Epilepsie, initiatief van Kempenhaeghe en SEIN, heeft Obryza 8 filmpjes in 180 graden gefilmd en gebruiksklaar gemaakt. In de VR 180 filmpjes worden door acteurs 8 verschillende aanvallen/ scenario's nagespeeld in een alledaagse woonsituatie bij een verzorgingsgroep. De filmpjes worden als lesmateriaal gebruikt om cursisten voor te bereiden op epileptische aanvallen bij hun cliënten.

logo Kempenhaeghe en Sein
VR180 set

De filmpjes zijn in 4K geschoten en kunnen met een VR-bril en smartphone in 180 graden bekeken worden. De camera/ kijker is zo opgesteld dat deze in de situatie aanwezig is. De kijker wordt ook door de cliënten en verzorgers aangekeken om de betrokkenheid te vergroten. Doordat er verschillende handelingen in de scene plaatsvinden moet de kijker om zich heen kijken wat ook de oplettendheid vergroot.

logo Leerhuis Epilepsie